پرسشهای متداول
1- گروه ارزیابی طرح¬های برگزیده موفق در تولید ملّی چیست؟
از سال 1391 شوراي سياستگذاري جشنواره بينالمللي خوارزمي با توجه به گذشت ربع قرن از برگزاري جشنواره و شناسايي بيش از نهصد طرح تراز اول داخلي، بر آن شد تا نگاهي نو و جستجوگر بر برگزيدگان دورههاي قبل خود داشته باشد و با ایجاد گروه تخصصي طرح برگزيده موفق در توليد ملي اين ماموريت را به عهده گرفت.
2- چه طرح هایی می توانند در این گروه مورد ارزیابی قرار بگیرند؟
اين گروه تخصصي تلاش دارد از ميان طرحهاي برگزيده ( جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی ) دورههاي قبل، صاحبان طرحهايي را كه موفق شدهاند در اقتصاد مقاومتي نقش موثر ايفا نموده و محصول را به توليد انبوه برسانند، شناسايي و برترين آنها را به جامعه علمي و صنعتي كشور معرفي نمايد. پرواضح است که برگزیدگان دوره های گذشته میتوانند در این گروه مورد ارزیابی قرار بگیرند.
3- آیا طرحی که امسال برگزیده در جشنواره جوان یا بین¬المللی خوارزمی شده است می¬تواند برای سال بعد در قالب این گروه مورد ارزیابی قرار بگیرد؟
خیر، داوران تخصصی این گروه یک بازه زمانی حداقل سه ساله را از زمان برگزیده شدن طرح تا زمان ارزیابی طرح در گروه موفق در تولید ملّی در نظر میگیرند.
4- ملاک های ارزیابی طرح ها در این گروه تخصصی کدام اند؟
اين گروه تخصصي، با پرسشنامهاي مجزا و سوالاتي ويژه، شاخص هايي چون نوآوري و كارآفريني دانش بنيان، پايداري شركت، توليد ثروت از دانش، اشتغال مولد، جايگاه محصول در بازار رقابت، چگونگي روند افزايش توليد، كنترل كيفيت، استانداردها، توسعه علمي و سطح تعاملات تجاري، رضايت مشتري و صادرات محصول را از زمان برگزيده شدن طرح در جشنواره خوارزمي مورد ارزيابي قرار ميدهد.
5- فرآیند ارزیابی طرح¬های برگزیده موفق در تولید ملّی چگونه است؟
فرآیند ارزیابی دو سویه و با انجام بازدید از شرکت خواهد بود. پس از بررسی اولیه دقیق در فرآیند بررسی اولیه در گروه تخصصی، طرح مورد نظر به هیات داوران پیشنهاد میشود و تصمیم گیری نهایی در خصوص برگزیده شده یا نشدن، توسط هیات داوران جشنواره بین المللی خوارزمی صورت خواهد پذیرفت.
6- بطور خلاصه مهمترین عوامل موفقیت یک طرح در قالب طرح های برگزیده موفق در تولید ملّی کدام اند؟
شاخص هایی مثل روند صعودی مالی شرکت در یک بازه زمانی حداقل سه ساله، میزان ایجاد شغل و تعداد نیروهای متخصص در حالت اشتغال بیمه شده، میزان صادرات محصول شرکت (درآمد ارزی) و همچنین تولید در مقیاس صنعتی یا نیمه صنعتی؛ از پراهمیت ترین شاخص های ارزیابی در این گروه هستند.
7- در چه تاریخی شرکت ها می توانند در این گروه وارد فرآیند ارزیابی و داوری قرار بگیرند؟
همه ساله با آغاز فراخوان ثبت نام طرحها در جشنواره بینالمللی خوارزمی، در فروردین ماه متقاضی میتوانند در فرآیند ارزیابی و داوری طرحهای برگزیده موفق در تولید ملّی ثبت نام بعمل بیاورند.
1- شروع ثبت نام جشنواره های جوان و بین المللی خوارزمی چه زمانی است؟
همه ساله فراخوان جشنواره های خوارزمی از فروردین ماه از طریق وبگاه جشنواره و رسانه ها، خبرگزاری ها و شبکه های مجازی اعلام می شود. فرآیند ثبت نام در جشنواره های خوارزمی بصورت الکترونیکی انجام می شود.
2- شرایط سنی ثبت نام در جشنواره جوان خوارزمی
به دلیل تفکیک سنی شرکتکنندگان در جشنوارههای جوان و بینالملل خوارزمی، سن مجری طرح متقاضي شركت در جشنواره جوان خوارزمي از هجده تا سي و پنج سال تمام تعیین گردیده است.
3- آیا ایده در جشنواره قابل ارائه است؟
طرح های ارایه شده می بایست تکمیل شده باشند و نظريهها و ايدهها مورد ارزيابي قرار نميگيرند. شایان ذکر است فقط ارایه مقالات و تالیف کتاب مورد ارزیابی قرار نمی گیرد.
4- طرح های مربوط به گروه تخصصی علوم انسانی در چه جشنواره ای قابل ارائه است؟
طرح های گروه تخصصی علوم انسانی قابل پذیرش در جشنواره های خوارزمی نمی باشند. طرح های در این زمینه می بایست در جشنواره فارابی شرکت نمایند.
5- متقاضیان در چه زمینه و گروه تخصصی می توانند به جشنواره های خوارزمی طرح ارائه نمایند؟
تمامی اطلاعات در مورد گروه های تخصصی، محورهای پژوهشی و مفاهیمی که باید برای ارائه طرح به جشنواره های خوارزمی در نظر گرفته شود، در راهنمای مربوط به جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی در وبگاه جشنواره های خوارزمی در قسمت سامانه جامع جشنواره های خوارزمی قابل رویت می باشد. قبل از شروع به ثبت نام ، راهنمای ثبت نام در جشنواره خوارزمی با دقت مطالعه شود.
6- اگر طرحی در جشنواره های خوارزمی مورد پذیرش قرار نگیرد، امکان ارایه مجدد آن وجود دارد؟
در صورتیکه شما نسبت به رفع دلایل عدم پذیرش اقدام نمایید امکان ارائه مجدد آن در جشنواره های خوارزمی وجود دارد ولی اگر صرفا همان طرح قبلی بدون رفع نواقص ارایه شود مجددا رد می شود.
7- چگونگی ارزیابی طرح ها؟
در جشنواره های خوارزمی بیش از دویست و پنجاه متخصص در گروه های تخصصی طرح ها را ارزیابی می نمایند. در فرآیند بررسی طرح در گروه های تخصصی هر طرح به چند کارشناس ارسال می شود. در طرح های بین رشته ای به دو یا چند گروه تخصصی طرح ارجاع می شود. در نهایت نظر متخصص در تیم متشکل از رییس گروه تخصصی، مدیران زیر گروه های علمی و کارشناسان آن گروه تخصصی ارزیابی می شود، طرح های پیشنهادی آن گروه تخصصی در جلسه هیات داوران مورد ارزیابی نهایی قرار می گیرند.
8- چه تسهیلات، امتیازات و جوایزی به برگزیدگان جشنواره های خوارزمی ارائه می شود؟
- لوح تقدیر
- تندیس جشنواره های خوارزمی
- جوایز نقدی
- عضویت و استفاده از تسهیلات بنیاد ملی نخبگان مطابق با آئین نامه بنیاد ملی نخبگان
- معرفی برگزیدگان به سازمان سنجش برای استفاده از تسهیلات مطابق با آئین نامه سازمان سنجش کشور
- صدور گواهی نامه کسب رتبه در جشنواره های خوارزمی برای مجری و همکاران طرح با تعیین درصد مشارکت
- برخورداری از حمایت صندوق های تخصصی برای توسعه طرح برگزیده
- معرفی برگزیدگان به پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، صندوق های حمایتی و بنگاه های اقتصادی برای افزایش تعامل و همکاری های فی مابین
9- شرایط ورود به دانشگاه برای برگزیدگان جشنواره های خوارزمی چیست؟
براي استفاده از تسهيلات ورود به دورههاي تحصيلي بر اساس آيين نامههاي سازمان سنجش کشور برگزيدگان فقط با شركت در آزمون و كسب نود درصد نمره پذيرش براي كارشناسي و كارشناسي ارشد انجام ميشود و سهم مشاركت براي هر فرد پنجاه درصد است. پذیرش بدون آزمون برای برگزیدگان وجود ندارد. برای متقاضیان ورود به دوره دکتری امتياز برگزيده شدن معادل 3 امتياز از 100 است.
10- درصد مشارکت برگزیدگان برای معرفی به بنیاد ملی نخبگان می بایست چند باشد؟
آن دسته از طرحهايي كه بهصورت گروهي انجام شده و برگزيده ميشوند، همكاراني ميتوانند از تسهيلات بنياد ملي نخبگان استفاده كنند كه ميزان مشاركت آنان در اجرا حداقل چهل و پنج درصد باشد.
11- چه افرادی از جوایز سازمان های بین المللی خوارزمی بهره مند می شوند؟
سازمان های بین المللی خوارزمی معیارهای خود را برای اعطای جایزه به دبیرخانه اعلام می کنند و دبیر جشنواره و کارشناسان این واحد بر طبق این معیارها برگزیدگان جشنواره جوان و بین المللی خوارزمی را به این سازمان ها معرفی می نمایند. تصمیم نهایی با سازمان های بین المللی است.
12- آیا همکارانی که در طرح های ارائه شده در جشنواره جوان خوارزمی، بالای سی پنج سال سن دارند می توانند از تسهیلات مربوط به برگزیدگان استفاده نمایند؟
به همکاران و یا اساتید راهنما / مشاور مجری طرح که دارای شرط سنی شرکت در جشنواره جوان خوارزمی نمیباشند، تسهیلات مربوط به برگزیدگان تعلق نميگيرد و تنها در خبرنامه جشنواره از ایشان با ذکر نام تقدیر خواهد شد.
13- نتایج ارزیابی طرح های جشنواره های خوارزمی چه زمان و از چه طریق اعلام می شود؟
نتایج ارزیابی طرح های جشنواره جوان خوارزمی در هفته پژوهش در آذر همان سال و نتایح ارزیابی طرح های جشنواره بین المللی خوارزمی نیمه دوم بهمن همان سال از طریق وبگاه جشنواره های خوارزمی اعلام می شود.
14- شروع ثبت نام جشنواره جوان خوارزمی بخش دانش آموزی چه زمانی است و از طریق چه وبگاهی قابل انجام است؟
ثبت نام در بخش دانش آموزی جشنواره جوان خوارزمی توسط آموزش و پرورش هر سال از طریق وبگاه http://hamgam.medu.ir/portal/home.php قابل انجام می شود.