سوالات متداول در خصوص گروه ارزیابی طرح های برگزیده موفق در تولید ملّی

1- گروه ارزیابی طرح¬های برگزیده موفق در تولید ملّی چیست؟

از سال 1391  شوراي سياستگذاري  جشنواره بين‌المللي خوارزمي با توجه به گذشت ربع قرن از برگزاري جشنواره و شناسايي  بيش از نهصد طرح تراز اول داخلي، بر آن شد تا  نگاهي نو و جستجوگر بر برگزيدگان دوره‌هاي قبل خود داشته باشد و با ایجاد گروه تخصصي طرح برگزيده موفق در توليد ملي اين ماموريت را به عهده گرفت.

2- چه طرح هایی می توانند در این گروه مورد ارزیابی قرار بگیرند؟

اين گروه تخصصي تلاش دارد از ميان طرح‌هاي  برگزيده ( جشنواره جوان و بین ­المللی خوارزمی ) دوره‌هاي قبل، صاحبان طرح‌هايي را كه موفق شده‌اند در اقتصاد مقاومتي نقش موثر  ايفا نموده و محصول را به توليد انبوه برسانند، شناسايي و برترين آنها را به جامعه علمي و صنعتي كشور معرفي نمايد. پرواضح است که برگزیدگان دوره ­های گذشته می­توانند در این گروه مورد ارزیابی قرار بگیرند.

3- آیا طرحی که امسال برگزیده در جشنواره جوان یا بین¬المللی خوارزمی شده است می¬تواند برای سال بعد در قالب این گروه مورد ارزیابی قرار بگیرد؟

خیر، داوران تخصصی این گروه یک بازه زمانی حداقل سه ساله را از زمان برگزیده شدن طرح تا زمان ارزیابی طرح در گروه موفق در تولید ملّی در نظر می­گیرند.

4- ملاک های ارزیابی طرح ها در این گروه تخصصی کدام اند؟

اين گروه تخصصي،‌ با پرسشنامه‌‌اي مجزا و سوالاتي ويژه، شاخص هايي چون نوآوري و كارآفريني دانش بنيان‌، پايداري شركت، توليد ثروت از دانش، اشتغال مولد، جايگاه محصول در بازار رقابت، چگونگي روند افزايش توليد، كنترل كيفيت، استانداردها، توسعه علمي و سطح تعاملات تجاري، رضايت مشتري و صادرات  محصول را از زمان برگزيده شدن طرح در جشنواره خوارزمي مورد ارزيابي قرار مي‌دهد.

5- فرآیند ارزیابی طرح¬های برگزیده موفق در تولید ملّی چگونه است؟

فرآیند ارزیابی دو سویه و با انجام بازدید از شرکت خواهد بود. پس از بررسی اولیه دقیق در فرآیند بررسی اولیه در گروه تخصصی، طرح­ مورد نظر به هیات داوران پیشنهاد می­شود و تصمیم­ گیری نهایی در خصوص برگزیده شده یا نشدن، توسط هیات داوران جشنواره بین ­المللی خوارزمی صورت خواهد پذیرفت.

6- بطور خلاصه مهمترین عوامل موفقیت یک طرح در قالب طرح های برگزیده موفق در تولید ملّی کدام اند؟

شاخص ­هایی مثل روند صعودی مالی شرکت در یک بازه زمانی حداقل سه ساله، میزان ایجاد شغل و تعداد نیروهای متخصص در حالت اشتغال بیمه شده، میزان صادرات محصول شرکت (درآمد ارزی) و همچنین تولید در مقیاس صنعتی یا نیمه صنعتی؛ از پراهمیت ­ترین شاخص ­های ارزیابی در این گروه هستند.

7- در چه تاریخی شرکت ها می توانند در این گروه وارد فرآیند ارزیابی و داوری قرار بگیرند؟

همه ساله با آغاز فراخوان ثبت نام طرح­ها در جشنواره بین­المللی خوارزمی، در فروردین ماه متقاضی می­توانند در فرآیند ارزیابی و داوری طرح­های برگزیده موفق در تولید ملّی ثبت نام بعمل بیاورند.